Tunnustukset

Dentina jakaa tunnustuksia vuosittain aktiivisesta osallistumisesta ainejärjestön hyväksi ja hammaslääketieteen opiskelijoiden yhteishenkeä kohottaville opiskelijoille. Lisäksi Dentina palkitsee opettajia, hoitohenkilökuntaa ja kunniajäseniä. Tunnustuksia jaetaan kahdessa tilaisuudessa: kevät- ja vuosijuhlassa.

 

Kevätjuhlassa jaetaan Dentinan ruusut, hammaskivet, opettajien sekä hoitohenkilökunnan muistamiset.

 

Dentinan ruusu

Dentinan ruusu myönnetään jokaisen vuosikurssin opiskelijalle, joka on toiminut toimeliaasti hammaslääketieteen opiskelijayhteisön eteen. Palkittu jäsen saa ruusun ja kunniakirjan, johon kerätty perustelut tunnustuksen saamisesta. Dentinan ruusu voidaan myöntää vain kerran opintojen aikana.

 

Hammaskivi

Hammaskivet myönnetään valmistuvan vuosikurssin opiskelijoille ansiokkaasta toiminnasta hammaslääketieteen opiskelijayhteisön eteen. Palkitut ovat edistäneet kollegiaalista ilmapiiriä ja toimineet yhteisen hyvän hyväksi Dentinan hallituksessa tai vuosikurssin toiminnassa. Palkittu jäsen saa kiven sekä siihen kiinnitetyn hopeoidun tai kullatun laatan sekä kunniakirjan, jossa perustelut tunnustuksen saamisesta.

 

Opettajien sekä hoitohenkilökunnan muistamiset

Dentina kiittää opettajia sekä hoitohenkilökuntaa myöntämällä vuoden kliinisen opettajan, vuoden prekliinisen opettajan sekä vuoden hoitohenkilökunta -tunnustuksen. Palkittu henkilö saa kunniakirjan perusteluineen. Jäsenistö äänestää palkinnon saajat.

 

 

Vuosijuhlilla jaetaan ansio- ja kunniamerkit.

Ansiomerkit

Vuosijuhlilla Dentina ry jakaa seuraavia tunnustuksia: kulta-, rauta- ja maitohammas. Nämä ovat Dentinan ansiomerkkejä, jotka voidaan myöntää ainejärjestön toiminnassa aktiivisesti ja ansioituneesti mukana olleille.

 

 

Kultahammas

Kultahammas on ansiomerkki, joka voidaan myöntää nykyiselle tai valmistuneelle jäsenelle. Kultamerkin saaja on toiminut erityisen ansiokkaasti ainejärjestön hyväksi. Kultaisen ansiomerkin saaja on kehumisen arvoisesti ollut vähintään kolme vuotta yhdistyksen luottamustehtävässä sekä vähintään vuoden kansallisen tason luottamustehtävässä edistämässä hammaslääketieteen alan kehitystä. 

 

Rautahammas

Rautahammas on ansiomerkki, joka voidaan myöntää nykyiselle tai valmistuneelle jäsenelle. Rautahampaan saaja on toiminut ahkerasti ainejärjestön hyväksi kurssin luottamustehtävissä tai edistänyt Dentinan toimintaa vähintään kahden vuoden ajan esimerkillisesti.

 

Maitohammas

Maitohammas on ansiomerkki, joka voidaan myöntää nykyiselle tai valmistuneelle jäsenelle. Maitohampaan saaja on opintojensa aikana esimerkillisesti edistänyt opiskeluyhteisön hyvinvointia positiivisella asenteellaan.

 

Ansiomerkkiä ei voida myöntää kuluvan vuoden hallituksen jäsenille, ellei hyvin painavista perusteluista koeta tätä välttämättömäksi. Ruusut, hammaskivet tai ansiomerkit voidaan myöntää myös jäsenille, jotka ovat esimerkkisesti ja aktiivisesti toimineet hammaslääketieteen yhteisön puolesta kuulumatta hallitukseen tai toimihenkilöihin.

Huom. Kurssien isäntä ja emäntä kantavat ansiomerkin näköistä merkkiä, jossa on violetti nauha. Tätä kutsutaan joko isännän tai emännän merkiksi, eli IE-merkiksi. Nämä merkit eivät ole ansiomerkkejä, vaan tunnus kurssin isännälle ja emännälle. Tällaisen merkin voit nähdä esimerkiksi vuosijuhlilla isännän tai emännän juhlapukuun kiinnitettynä.

 

Kunniajäsen ja kunniamerkki

Dentina ry:n korkein tunnustus on kunniajäsenyys. Yhdistyksen kevätkokouksessa päätetään kunniajäsenet, jolloin kokouksessa 4 / 5 tulee kannattaa kunniajäsenyyttä ehdotetulle.

Myöntämisperusteina kunniajäsen:

  • on toiminut ansiokkaasti hammaslääketieteen koulutuksen hyväksi, tai
  • on merkittävällä tavalla toiminut yhdistyksen pyrkimysten hyväksi.

Dentina ry:n kunniajäsen saa oikeuden kantaa kunniamerkkiä. Ansio- ja kunniamerkit myönnetään juhlanauhan sekä perustelut sisältävän kunniakirjan kera.